logo-rondevanommen

Wielrenners-in-de-dop racen over camping Ommerland

Ommen – Op zaterdag 26 augustus wordt in het centrum van de Vechtstad de derde editie van de Camping Ommerland Wielerronde van Ommen verreden. Nieuw in het programma is een vrouwenkoers in de categorie Elite/belofte, amateurs en junioren. De eerste inschrijvingen zijn al binnen en via de site van de KNWU (www.knwu.nl) kan elke wielrenner m/v die mee wil doen zich aanmelden. 

De succesnummers voor de jeugd, van twee tot en met twaalf jaar, worden geprolongeerd. Het programma ziet er als volgt uit:

Om 15.00 uur start de loopfietsenrace voor wielrenners in de dop, in de leeftijd van twee tot en met vier jaar. Om 15.15 uur worden de leeftijdsklassen vijf tot en met zes jaar en zeven tot en met acht jaar weggeschoten voor een volle ronde. Om 15.30 uur gaan de categorieën negen tot en met tien jaar en elf tot en met twaalf jaar van start voor een wedstrijd over twee ronden.

Om 16.15 uur start de vrouwenkoers uit de categorie Elite/beloftes, amateurs en jeugd voor 38 ronden hardfietsen om het centrum. De totale afstand is ongeveer vijftig kilometer. 

Om 18.00 uur klinkt het startschot voor de mannen uit de categorie Elite/belofte, amateurs en professional-B voor 65 ronden, afstand om en nabij 65 kilometer. 

Er is een behoorlijke pot met prijzengeld te verdelen:

Totaal prijzengeld elite belofte mannen: € 1.332
totaal prijzengeld vrouwen:   € 1.332
         
Grand totaal prijzengeld   € 2.664
         

Voor de nummers 1 is er door de hoofdsponsor nog een extraprijs beschikbaar gesteld 

Dat recreatieoord Ommerland het wielrennen een warm hart toe draagt blijkt wel uit het feit dat op 3 en 17 augustus dikke bandenraces voor de jeugd gepland staan op het campingterrein, vanzelfsprekend in diverse leeftijdscategorieën. Er zijn mooie prijzen te winnen. Inschrijven via Ready2race.teamjumbovisma.nl, of ter plekke. Elke deelnemer krijgt sowieso een Jumbo-Visma medaille en een Ommerland medaille.

Copyright © 2024 – Stichting Wielerronde Ommen

Copyright © 2024 – Stichting Wielerronde Ommen

WordPress Cookie Plug-in door Real Cookie Banner