Skip to main content

Wielercafé lokt prominenten uit de sport naar recreatiepark Ommerland

Zaterdag 27 augustus staat de Ommerland Wielerronde van Ommen op het programma. In de aanloop naar dit evenement is er op vrijdag 19 augustus een informatiebijeenkomst, met een deels officieel en deels informeel karakter. Onder de noemer ‘Wielercafé’ is elke belangstellende welkom in het horecagebouw van hoofdsponsor recreatiepark Ommerland. Naast informatie over de ronde kan een flink aantal prominenten uit de wielersport het hemd van het lijf kan worden gevraagd over de wielersport en hun ervaring in dit métier. Het wielercafé begint om 19.30 uur. Rik Jansen is speaker bij de ronde en presenteert het wielercafé.

Enkele namen van prominenten uit de wielersport die hun medewerking hebben toegezegd zijn Bernard Kobes, oud-burgemeester en daarnaast kenner en groot liefhebber van de wielersport, Frans Willeme, eveneens een voormalig burgervader en daarnaast medeorganisator bij het NK wielrennen in Ootmarsum, Robin Lowik, wielrenner en winnaar NK wielrennen voor elites, Allard Engels, ploegleider bij het VolkerWessels cyclingteam en de winnaar van de editie 2021, Het ‘rondje om de kerk’ heeft als route: start en finish aan de Vechtkade nabij het Vechtpodium, vervolgens via de Markt, Varsenerstraat, Wethouder Paarhuisstraat, Hamsgoren, van Raaltestraat, Julianastraat terug naar de Vechtkade.
Het programma begint om 16.00 uur en duurt tot ongeveer 21.00 uur. Omdat er allerlei werkzaamheden dienen te worden uitgevoerd, zullen de in het parcours opgenomen straten rond 15.00 uur worden afgesloten. De opbouwwerkzaamheden, waaronder het plaatsen van de hekken, zal omstreeks 8.00 uur beginnen.

Om de opbouw en het verloop van het wielerevenement soepel te laten verlopen vraagt de organisatie om geen auto langs één van bovengenoemde wegen te parkeren en tijdelijk een andere parkeerplaats te zoeken.

Verder luidt het verzoek om huisdieren aangelijnd dan wel binnen te houden. Ook wordt aandacht gevraagd voor de veiligheid van de renners, maar zeker ook voor die van kleine kinderen, die plots de weg kunnen oversteken zonder acht te geven op een aanstormend peloton. De organisatie vraagt begrip voor het bovenstaande ‘ongemak’.
Als iedereen een klein beetje meewerkt kan Ommen ook dit jaar weer een echte wielerstad zijn.

Voor nadere info en/of specifieke vragen: Voorzitter Gerrit de Jonge 06-44191799 of wedstrijdleider Meine Seinen 06-51049357.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *