Skip to main content

Algemeen

Ambassadeur van de Ronde van Ommen is de heer Bernard Kobes. Klik op de foto en lees meer.

dhr. B. Kobes

Bestuur :

De ronde van Ommen ziet dit jaar opnieuw het levenslicht. De initiatiefnemers hiervoor zijn Gerrit de Jonge, Meine Seine, Hendrik Bouwmeester en Peter Schulting.

Voorzitter: Gerrit de Jonge

Een echte Ommenaar die het fietsen in de breedte een warm hart toedraagt. Hij is vader van 4 kinderen. Naast voorzitter in het stichtingsbestuur, is Gerrit ook fractievoorzitter van de politieke partij VOV-Ommen. Hij zit namens de partij in de gemeenteraad van de Gemeente Ommen.

Secretaris: Peter Schulting

Wielrenner in hart en nieren. De laatste 10 jaar als semi-professional gefietst. Hij is woonachtig in Hellendoorn, vader van Liv en werkzaam bij Voskamp bouw en industrie.

Penningmeester: Hendrik Bouwmeester

Hendrik is jaren geleden vanwege een blessure over gestapt op de wielrenfiets en is hij besmet geraakt met het wielervirus. Hendrik is werkzaam bij Alfa accountants in Nijverdal.

Algemeen bestuurslid: Meine Seine

Meine is oud wielrenner, tegenwoordig fanatiek fietsend op de zondagochtend met kameraden. Hij is werkzaam bij ABN-Amro en woonachtig in de Ommerschans en vader van 3 kinderen. Namens een functie in Stichtingsbestuur van de Ronde van Ommen, vervult hij ook een bestuursfunctie in het Wielerspektakel van Steenwijk.

Algemeen bestuurslid: Ad Lagas

Ad is man die het financiële gedeelte op zich genomen heeft. Vanwege zijn netwerk is hij ook diegene die de sponsor werving voor de wielerronde doet.

Vrijwilligers :

De Ronde van Ommen kan altijd gebruik maken van vele vrijwilligers die de organisatie bijstaan met verschillende taken, te denken valt aan marshalls (oversteek plaatsen en koers-attentie). Wil je ook vrijwilliger worden, stuur dan een email aan info@rondevanommen.nl. Het bestuur neemt daarna contact met u op.

Van de voorzitter :

Als kersverse voorzitter van de stichting wielerronde van Ommen ben ik er trots op dat er weer een ronde in Ommen komt.

Zelf heb ik nooit aan wielersport gedaan. Fietsen doe ik op een e-bike. Ooit ben ik door voormalig burgemeester Kobes uitgenodigd om als gast mee te gaan naar regionale koersen. Daar sprak ik oud wielrenners die mooie herinneringen hadden aan de ronde van Ommen. Vanaf die tijd bleef de volgende vraag hangen: “waarom wordt in Ommen geen wielerkoers meer gereden”? Tijdens de bezoeken aan wielerkoersen spraken wij een aantal keren met de destijds in Ommen wonende profwielrenner Peter Schulting. Gezamenlijk spraken we af om ons in te zetten om de wielerronde van Ommen nieuw leven in te blazen. Kobes en Schulting zorgden voor de contacten onder (oud)wielrenners. De oprichting van een stichting kwamen voor mijn rekening. Alles liep van een leien dakje. In januari 2019 hadden waren er voldoende kandidaten om een bestuur te vormen. Naast mijzelf meldde Peter Schulting zich aan als secretaris, Ad Lagas werd penningmeester en Meine Seine algemeen bestuurslid. Inmiddels is ook Hendrik Bouwmeester toegetreden als algemeen bestuurslid. In maart passeerde bij notaris van Bentum de oprichtingsakte en een week later waren we ingeschreven bij de KvK.

Omdat wielerrondes voor december bij de KNWU ingeschreven moeten zijn , hebben we ons dit jaar onder licentie van de Hardenbergse wielervereniging bij de KNWU in laten schrijven. 

Camping Ommerland is hoofdsponsor en deze naam werd aan de wielerronde verbonden. Sub hoofdsponsors werden: autobedrijf Cents, beveiligingsbedrijf Roggendorf  en Tropic-parket Hengelo.  Ere staat met een reparatie stand langs het parcours om de renners te assiteren.

Wie op 28 augustus om 18.00 uur het startschot voor de Ommerland Ronde van Ommen geeft blijft nog een verrassing. Maar wel kan ik verklappen dat Sara Marsman is uitverkoren als rondemiss.

Ik ontmoet u graag op 28 augustus op de Vechtkade in Ommen.

Na 31 augustus gaan wij ons voor 2022 inzetten voor een gelijkwaardige  wielerkoers in het centrum van Ommen. Dit evenement zien we graag uitdijen tot een waar spektakel  door het Vechtdal, met daarin opgenomen de Lemelerberg,  Besthemenberg, wegen en paden van kasseinen en gravel. De gedachten gaan naar een omloop van 40 kilometer, welke drie keer wordt afgelegd.